Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 dkg cukor
- 1,5 dkg só
- 1 db tojás + 1 tojás sárgája a tészta kenéséhez
- 2,5 dl tej
- 1 ek olaj
- Élesztőt kevés langyos tejben megfuttattam.
- A megkelt élesztőt lisztbe öntöttem és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam.
- A tésztát letakarva pihentettem 1 órát.
- Ezután óvatosan átgyúrtam majd 3 felé vettem .
- Egyenként megsodortam hosszúkás formára majd megfontam.
- Zsírozott tepsibe tettem ahol még 20' pihentettem.
- Ezután tojássárgájával átkentem és vagdalt mandulaszemeket szórtam rá.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25' sütöttem.
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Csinos lett, szívesen megkóstolnám :)
Eddig csak édesen ettem kalácsot, de biztos finom :)
JAJ, de jó, hogy eszembe juttattad! Nekem is sütnöm kell kalácsot. Ez nem maradhat el a húsvéti asztalról! :-)
Jó kis recept, fincsi végeredmény :)
Kedves Éva!
Kérlek nézz be hozzám:
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/04/blogszulinapi-jatekom-zarasa.html
Lilla Seffer köszönöm, megkínállak gyere:-))
Kati eddig én is csak édeset készítettem de megkóstoltam nagyon finom.Különösen ez sonkához lesz jó!
gionetta szerintem még időben vagy, asztalodon biztos ott lesz!
Csigabige köszi!
Samu Jánosi köszönöm szépen!
A sós kalács nálam is kimaradt, kevéske cukor mindig kerül bele :) Finom lehet!!!
Vicuska csak annyi édességet ami az élesztő kelesztéséhez szükséges. Egyébként én is most készítettem először de nagyon finom volt.
Megjegyzés küldése