Hozzávalók:1 nagyobb krumpli/már újkrumpliból csináltam/,panírozáshoz: liszt, tojás, prézli, olaj a sütéshez. Rizs, kevés olaj, ételízesítő, őrölt bors, vagdalt petrezselyem.
🌸🌸
Elkészítése: Blogomban már egy pár helyen szerepel a rántott krumpli, de annyira egyszerű még leírni is ezért megteszem .Megpucoltam megmostam felkarikáztam és mindkét oldalát beszórtam kevés sóval. Kicsit hagytam állni, majd megforgattam lisztben felvert tojásban és prézliben. Forró olajban kisütöttem. A rizs elkészítéséhez kevés olajat forrósítottam amiben kicsit megpirítottam megszórtam a jelzett fűszerekkel ez ízlés szerinti mennyiségben és felöntöttem dupla mennyiségű vízzel / ha a rizs egy pohár, akkor a víz kettő/. Megvártam még elkezd főni a víz, majd fedővel letakartam és a gázt alatta lekapcsoltam. 20' alatt így megpuhul a rizs. Jól lehűtött kovászos uborkával ettük, nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Gyors, egyszerű, mégis nagyon finom!
Milyen jó ez is!!!!!
Odavagyok a receptjeidért!
Egyszerű. de én még soha nem csináltam rántott krumplit. Itt lenne az ideje, mert tuti hogy finom. :)
Igazán egyszerű és egyben nagyszerű kategória is, mert finom, laktató étel! Gyerekkoromban sokszor ettünk ilyet.
Még sosem próbáltam hasonlót, de ki fogom próbálni.
Próbáltad már a rántott vörös(vagy lila) hagymát ? Az is nagyon finom, teljesen elmegy az "ereje", mire kisül !
Még sosem rántottam krumplit, de most nagyon felkeltetted az érdeklődésemet! :)
Mária köszi ez így igaz ahogy írtad!
Mamka nagyon köszönöm!
Okki bizony bizony érdemes kipróbálnod!
Tiffanylda köszi!
Lilla Seffer bízom benne hogy ízleni fog ?
aranyos fodorka vöröshagymát már próbáltam nagyon ízlett köszi!
Csigabige akkor remélem kipróbálod hogy mennyire finom!
Én is szoktam készíteni, nagyon szeretjük. De nálunk elfogy csemegének....:)
Megjegyzés küldése