Hozzávalók: Tésztához: liszt, só, víz.(A hozzávalók mennyisége tetszőleges) Szalonna, tejföl.
🌺
Elkészítése: Először a szalonnát apróra fölvágtam és kisütöttem. A tejfölt ráöntöttem és kipirítottam .A tésztához a liszthez tettem kevés sót és annyi vizet hogy gyúrható tészta legyen belőle /inkább keményebb/. 15' pihentettem a tésztát. Vizet tettem fel főni amit sóval ízesítettem majd mikor már forrásban volt a tésztából csíptem egy darabkát amit az ujjam közt ellapogattam kihúzogattam mint a lángost szoktuk és ebből tépkedtem különböző nagyságúakat és vízbe tettem. Mikor megfőtt feljött a tészta a víz felszínére akkor kiszedtem leöblítettem és tettem a tejfölös szalonnába. Nagyon finom! (Csak hasonlítási alapként nekünk 20 dkg lisztből elég volt a tészta kettőnknek.)Olyan mintha túrós tésztát ettünk volna csak túró nélkül. Érdemes kipróbálni!Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Épp az este néztem meg ezt részt felvételről -ezek szerint nem véletlenül áradozott róla Marcsi :-)
Finom lehetett! Jók ezek a régi, vidéki ételek :-)
Nagyon guszta! Szeretem az ilyen ételeket! :)
De érdekes, sosem ettem ilyet, de megkóstólnám.
Chef Viki Marcsi adott hozzá nekem is kedvet, nagyon finom!
Katalin köszi!
Csigabige köszi!
Kati megérne egy próbát mert finom!
Megjegyzés küldése