Hozzávalók: 50 dkg. konzerv ananász, 20 dkg. cukor, 10 dkg. mazsola, késhegynyi . fahéj, 1 cs. Dzsemfix extra 2:1.
Elkészítése: Ananászt edénybe öntöttem és annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepje. Hozzátettem a cukor felét és kb. 20' főztem. A cukor másik fele ,mazsola, fahéj és a Dzsemfix keverékét ezután szórtam bele és forrástól számított 5' főztem. Ezután kimosott üvegekbe töltöttem lezártam, 5'-re fejre állítottam az üvegeket majd betakartam pléddel és másnapig pihentettem. Ezután "öltöztettem" díszbe és tettem polcra, remélem téli napokon megízesíti majd a süteményünket!
Téli napokra !
3 megjegyzés:
Milyen különleges ízkombináció!!
Ilyet még nem ettem, de biztos finom lehet. Én is szeretem az ilyen különlegességeket.
De nekem túl sok lenne a tartósítószerből. A konzervben is van, és utána még a dzsemfix is.
Emőke remélem finom lesz!
Eri ka sajnos ez van, felakartam használni a konzervet, szerintem ettől a kis mennyiségtől nem hiszem hogy bajunk lesz?
Megjegyzés küldése