A napokban láttam és olvastam mági blogján nagyon felkeltette érdeklődésemet annyira hogy már el is készítettem.( A jelzett blogon sok érdekes és hasznos dolgot lehet olvasni a zabpehely felhasználásáról és annak élettani hatásáról !) Ezzel a zabvízzel szeretnék kenyeret sütni!
Hozzávalók és elkészítése röviden: 5 evőkanál zabpelyhet 2,5 dl vízzel / felfőztem a vizet majd lehűtöttem / összeturmixoltam. Ezután leszűrtem. Eléggé sűrű volt a massza ezért még tettem hozzá 1,5 dl vizet.
Ui: Rövidesen hozom a kenyeret is!
4 megjegyzés:
Biztosan finom lesz vele. Néha zsömle tésztába rakok zablisztet, az puhítani szokta a tésztát, ha megsül lágyabb lesz.
Bridge már el is készítettem finom lett!Jó hogy mondod kifogom próbálni én is köszi!
Én is készítek zabtejet, abból lesz a kakaóm!:) Nekem finom! A kenyér receptjét várom!:)
Tiffanylda magát a folyadékot nem kóstoltam meg, de a kenyér nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése