Hozzávalók: 1/2 kg meggy, 1/2 kg cukor, 1 tk vanília aroma, 1 tk mandula aroma,
🍒
Elkészítése: Szerencsém volt mert boltunk előtt árul egy őstermelő és egészen friss gyümölcsöt tudtam venni! Megmostam a meggyet magját kiszedtem, gyümölcsöt tálba raktam ráöntöttem a cukrot amivel összekevertem , ezután tettem hozzá a kétféle aromát. Az egészet átforgattam papírtörlővel letakarva a hűtőszekrény alsó polcára pakoltam mindennap kanállal megkevertem és harmadik napon raktam tisztított üvegekbe amit fóliával és fedővel jól lezártam. Hűtőbe pakoltam. ( 3 üveg lett a negyedikbe csak egy kis lé jutott, de valamihez azt is feltudom majd használni, remélem!) Természetesen kicsit megkóstoltam ami nagyon finom és remélem az idő előrehaladtával még finomabb lesz!
Téli napokra!
4 megjegyzés:
Ezt mi aroma nélkül tesszük el, pont így és pincés meggynek hívjuk, mert a hűvös pincébe kell 2-3 napig tartani, amíg elolvad rajta a cukor. Sajnos nem próbálhatom ki, mert az aroma nagy ellensége a családnak! Allergizálunk minden ilyenre.
Nagyon jó ötlet és biztos finom is! Várom a tapasztalatokat róla :)
Az íze ismerős, már ettem ilyen fagyit és nagyon különleges. De én már nem fogom kipróbálni, mert le kellett szoknom az édesített dolgokról. Az édesítőket pedig nem szeretem sajnos, meg nem is tesznek jót nekem, így a kipróbálás nálam elmarad.
Éva, remélem, nektek is beválik! Nálunk már majdnem elfogyott, kel mégegyszer készítenem meggyszezonban, hogy maradjon karácsony tájára is. :)
Megjegyzés küldése