Itt még egészben... |
itt már kóstolásra készen! |
Elkészítése: A tészta hozzávalóit a megszokott módon bedagasztottam majd hagytam meleg helyen duplájára kelni. Ezután kicsit átgyúrtam a tésztát kétfelé vettem és az egyik felébe beledolgoztam a kakaópor-fahéj-tej keveréket . A világos és a barna tésztát is kétfelé vettem egyenként kinyújtottam és egyik világos tésztára rápakoltam a barnát felgöngyöltem . A másik két kinyújtott tésztával szintén így csináltam azt is felgöngyöltem A két tésztarudat összetekertem és
margarinnal kikent meglisztezett formába tettem ahol még 10' pihentettem. A tojássárgája cukor és tej keverékével megkentem a tésztát és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 30' sütöttem. Mikor kivettem törlővel letakartam még 5' ezután borítottam ki tálcára. Vártam -vártam majd nekiláttam és behabzsoltam egy kis szeletkét:-))
Ui :Amit változtattam : élesztőt kevesebbet tettem, kakaó mellé fahéjat tettem.A sütés Gabinál 180 fokon történt, az én sütőm 200 süt jól:)
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
De jó, hogy megsütötted, örülök. :) Olyan finom ez a kalács. Szépséges nálad is, a kóstolásra várva fotódnál látszik, milyen puha, foszlós...
Nagyon szép lett a kalács, és látszik rajta hogy milyen finom. :)
Gabriella én köszönöm ezt a nagyon finom kalácsot!
Okki köszi, nagyon finom!
Megjegyzés küldése