2014. augusztus 25., hétfő
Lecsó 2014.
Elkészült az idei lecsóm amit sok éve már annak hogy ugyanúgy készítek .Receptje már blogomon szerepel, mivel egyszerű ezért most ismét leírom: Hozzávalók/ennyiből készítettem most/: 4 kg paprika 2,5 kg paradicsom, só, kevés szalicil. Elkészítése: zöldségeket megmosom paprika csumáját kiszedem majd a zöldségeket feldarabolom. Nagy fazékba öntöm általában rétegezve szoktam és ezt a mennyiséget mivel annyira nagy edényem nincs, így két fazékba teszem. Sót teszek rá és kb. 2,5 dl vizet öntök hozzá. Mikor már kezd összetöppedni a mennyiség akkor szoktam egy edénybe összeönteni így jobban tudom átkeverni , egészen kevés szalicilt teszek hozzá elkeverem és leveszem a tűzhelyről pakolom az előkészített üvegekbe jól lezárom fóliával és üvegtetővel teszem száraz dunsztba másnapig. Ezután jön a "simogatás" és irány a polc! Ebből a mennyiségből lett 9 db 3 dl és 5 db 7 dl üveggel.(Télen nagyon finom akár pörkölt alá , vagy csupán bőséges hagyma és rá egy kis üveg lecsó.Ó de finom is tud az lenni!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Sokáig nem szerettem az eltett lecsót,csak a frisset.Anyu készít minden évben,persze nekünk is ad.Mikor mondtam neki,hogy: :-p , akkor azt mondta:majd megennéd még!Milyen igaza lett,sokszor volt olyan,hogy nem volt időm főzni,mert ügyeket intéztem,farkaséhesen estem haza......előkaptam,rá a tojás.......és....megint Anyunak lett igaza,mint mindig:-)
Nagyon szépek a lecsóid♥
Hu, de irigyellek Éva. Anyukámmal 3 napja készülünk a lecsófőzésre, de eddig még valahogy nem értünk el odáig, minden nap közbe jön valami. Milyen ügyes vagy, hogy neked már ez is megvan. :)
Nagyon szeretjük a lecsót. Alig várom a szezonját, hogy tudjak készíteni. Ma is ez volt az ebédünk, vacsoránk. :))
Téli tartalékot már elraktam én is. Fagyasztóba szoktam rakni, dobozokban kiadagolva. Teljesen készre sütöm, már csak melegíteni kell. :) Nem szokott sokáig hűsölni. ;)
Nálunk is nagy kedvenc, lassan a gyerekek is felnőnek hozzá és megszeretik. :) Pont ma főztem be én is, csak én hagymásan szoktam eltenni. :)
Nagyon szorgalmasan teszed el télire a nyár ízeit :-) Láttam már a szilvalekvárodat is, de ez is nagyon fincsi lehet. Én nem szoktam üveges lecsót eltenni, csak lefagyasztom a paprikát és a paradicsomot, és télen úgy főzöm meg, mintha frissből csinálnám.
További jó befőzést :-)
Megjegyzés küldése