Hozzávalók:tésztához
- 12 dkg. liszt
- 12 dkg méz
- 12 dkg puha vaj/margarin
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
- 10 dkg puha vaj/margarin
- 1 narancs reszelt héja+kevés leve
- 8 dkg porcukor
Elkészítése: A tojást mézzel és a puha margarinnal kikevertem majd hozzá tettem a sütőporos lisztet . Jól kikevertem és margarinnal kikent liszttel beszórt őzgerinc formába öntöttem. Előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem. Formában kicsit hagytam pihenni majd kiborítottam deszkára és hagytam teljesen kihűlni. A tésztát 4 vékony szeletre vágtam és megkentem először lekvárral a következő lapot a krémmel/margarint a reszelt narancs héjával és kevés levével valamint a porcukorral jól kikevertem/, majd ismét lekvárral . Gőz fölött megolvasztott csokoládéval vontam be. Tetejére házilag készített fondant figurákat szúrtam ki ezzel díszítettem.
8 megjegyzés:
Bocsánat,most értem csak ide: Isten éltessen blogszülinapod alkalmából,köszönöm a sok remek,megfőzhető receptet,amiket adsz!!!!!! Legyen még sok örömed a főzésben és az életben!!!!!!
Kedves Mamka nagyon szépen köszönöm!
Nagyon finom sütit készítettél a SAD-re. És a díszítés is szépre sikerült! :)
Nagyon csinos és biztos nyerő lenne nálunk!:) Oly sok minden vár már kipróbálásra, ezt is mellé teszem, nekem tetszik! Biztos sokan lesznek ezzel így!:)
Olyan finom,olyan szép,érzem a számban az ízét....
Évi,speciális őzgeringc formád van vagy az a fém ?
Köszönöm Okki örülök hogy tetszik!
Tiffanylda unokáidnak is biztos tetszene mert nagyon finom édes. A kipróbálásra váró lista nálam is jó hosszú:-))
Köszönöm Emőke ! Hagyományos fém formám van.
Nagyon szép süteményt készítettél! Köszönöm szépen, hogy játszol! :)
Csigabige köszönöm!
Megjegyzés küldése