Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 15 dkg finomliszt, 4 evőkanál cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 7 dkg margarin, 1 db tojás, 1/3 tk só, 1 tk. sütőpor, citrom reszelt héja, olaj a sütéshez, kisült tésztát vaníliás porcukorral szórni.
🌺
Elkészítése: A túrót villával össze törtem és a többi hozzávalóval együtt sima tésztának gyúrtam. Ha szükséges pici tejet lehet hozzá tenni, de nekem összeállt tej nélkül. 10' pihenő után a tésztát kinyújtottam és derelyevágóval felszabdaltam. Hasonlóan a sima derelyénél ennél is középen vágtam egy rést amit egyik csücskét áthúztam. Forró olajba mindkét oldalát készre sütöttem. /sütés közben a hőt csökkentettem mert hamar pirul/. Kisült darabokat papírtőrlőre pakoltam majd megszórtam vaníliás porcukorral. Lekvárral szoktam enni de ez így magában is nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok !
forrás: innen
7 megjegyzés:
Hogy ez a túró milyen jó ötlet bele, ki fogom próbálni.. :)
Nagyon finom lehet, még nem ettem ilyet! Egy leves után kiváló második fogásként tudom elképzelni.
Katalin örülök tetszik, sok sikert és váljon egészségedre!
Kati én is most készítettem először túróval de nagyon finom. Krumplilevest főztem az után elég is volt 2-3 darab belőle.
Nagyon guszta és finom..... cukorral vagy lekvárral is. A túrótól könnyű és puha lesz a tészta, és gondolom még finomabb is így.
Gizi köszi nekem azért is ízlett mivel a citrom íze érződött rajta !
Még én sem kóstoltam túróval, nagyon ötletes! :-)
Megjegyzés küldése