Hozzávalók:
25 dkg cukor
1 dl tejszín
5 dkg vaj
12,5 dkg. tejpor
1,5 ek kakaópor
1 cs. vaníliacukor
🌸
Elkészítése: Cukrot tejszínt és a vajat feltettem lassú tűzön 6-8' főzni. A tejport kakaóport és a vaníliacukrot külön edényben összekevertem. Mikor levettem a tűzhelyről a folyékony masszát akkor hozzákevertem a száraz keveréket és jól elkevertem. Egy lapos tálcára alufóliát terítettem amibe öntöttem és egyenesre simítottam majd egy éles késsel bekockáztam. Mikor már kihűlt akkor tettem hűtőbe és másnap daraboltam fel. Nagyon finom, legközelebb vékonyabbra fogom ellapítani!(Férjuram nem reklamált hogy ilyen vastagra sikerült:-))
Kellemes nassolást!
4 megjegyzés:
De jó kis csokid lett :-) Én is szívesen rájárnék :-)
Gyerekkoromban anyunka is volt egy házi Milka receptje, majd megpróbálom előkeresni, hogy mik voltak a hozzávalók. Nagyon szuper!
De szerettük gyerekkorunkba a házi csokit! Persze most is, éppen ezért készítek ritkán. :-) Legközelebb a Te recepted szerint fogom készíteni.
Katalin köszi!
teller-cake ha megtaláltad jelezzél!Köszi!
Gerdi én gyerekkoromban ilyeneket nem ettem, de az unokám már igen és nagyon ízlett. Örülök ha kipróbálod!
Megjegyzés küldése