Hozzávalók:
2 db csirkecomb
vegyes zöldség
1 db alma
fűszerek:ételízesítő, 1-1 gerezd fokhagyma
2-2 evőkanál olaj
*
Elkészítése: Csirkecombot megtisztítottam lemostam. 2 evőkanál fűszerkeverékhez 1 gerezd reszelt fokhagymát és 2 evőkanál olajat kevertem és ezzel kentem be a húst hagytam 20' pihenni. Ezután sütőzacskóba tettem és 200 fokon 40' sütöttem. Közben 1 almát megmostam csumáját kivágtam és diószemeket tettem a közepébe már sült a hús mikor betettem a sütőbe a hús mellé a tepsibe sülni . Az almának elég 15'. Vegyes zöldséghez: olajat forrósítottam erre tettem rá 1 gerezd reszelt fokhagymát majd a zöldséget is hozzáöntve dinszteltem nagyon kevés vizet öntöttem rá és ételízesítőt szórtam hozzá fedő alatt hagytam párolódni a zöldségeket , majd fedőt levéve készre főztem. Nagyon finom volt! A sült alma különösen ízlett a húshoz!
*******
Hozzávalók:
/mennyiséget nem írok/
tej
rizs
tejszín
vaníliacukor
vegyes gyümölcs
🌸
Elkészítése: Azért is nem írtam mennyiséget mert tejberizst mindenki szokásos módon elkészítheti mint én is most. Csupán annyi változtatással hogy most habbá felvert tejszínt kevertem a kihűlt tejberizsbe, majd poharakba kanalaztam. Fagyasztott gyümölcsök egy részét egészen kevés vízzel feltettem a tűzhelyre mikor már forrt akkor 1 evőkanál étkezési keményítőt 1/2 dl vízzel kikevertem ezzel besűrítettem és hagytam kihűlni. Ebből kanalaztam a rizsre majd egy kevés tejszínt tettem rá és a már kiolvadt gyümölcsből pár darabot.. Nagyon finom !
Ui: Cukrot egyáltalán nem tettem hozzá csupán az 1 teáskanál vaníliacukor volt amit a tejbe tettem , így sokkal jobban érződik a gyümölcs finom íze!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
http://aranyosfodorka.blogspot.hu/2013/11/malnahab.html
Nem tudom, ezt a málnahabot kipróbáltad-e már, csak a most leírt desszertedről jutott eszembe, hogy ajánljam. Nagyon finom !
aranyos fodorka köszi megnézem majd!
Évike, nagyon guszta ételeket készítettél!
Látom Te is elkészültél a benevezésre:-) Finom lehet amit készítettél!
Finom menüt állítottál össze, ebédre szívesen elfogadtam volna. :)
Évi,nagyon csábító az ajánlatod.Én is egyre jobban kedvelem a hús-gyümölcs párosítást. Azért a desszertet sem hagynám ki.
Megjegyzés küldése