Hozzávalók:
25 dkg. liszt
1/2 cs sütőpor
2 evőkanál cukor
1 db tojás
1 dl tej
1 ek olaj+bőven a sütéshez
1 tk fahéj+2 ek.porcukor keveréke a tészta hempergetéséhez
lekvár
*
Elkészítése:Összekevertem a lisztet a sütőporral és a cukorral. Elkevertem a tojást, tejet és az olajat majd a lisztes keverékkel összegyúrtam. Kinyújtottam 1 cm vastagra a tésztát és kétféle fánkszaggatóval kiszaggattam. Olajat forrósítottam amiben kisütöttem a fánkot majd a porcukor és fahéj keverékében megforgattam. Tányérra pakoltam és lekvárral tálaltam.Nagyon finom! (Ebből a mennyiségből 12 db lett!)
Jó étvágyat !
3 megjegyzés:
De szép könnyű fánkoknak néznek ki! Sütőporosat még nem ettem. Finomak lehetnek, egy kis házi lekvárral :-)
Nagyon jól néznek ki! Olyanok, mintha egy filmből jöttek volna! :)
Katalin köszönöm!
Csigabige köszi!
Megjegyzés küldése