Hozzávalók:
tészta:
1,5 dl tej
csipet só
1 tojássárgája
35 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
töltelék:
15 dkg darált mák
1/2 dl forró tej
4 evőkanál cukor
áztatott mazsola
citromhéj reszelve
tészta kenéséhez :tojássárgája
*
Elkészítése: A tészta hozzávalóit bedagasztottam letakarva hagytam duplájára kelni. A töltelékhez a mazsolát langyos vízbe áztattam majd lecsurgattam .A mákot összekevertem a cukorral és leöntöttem a forró tejjel majd elkevertem a mazsolával és a reszelt citromhéjával. A tésztát enyhén lisztes deszkán kinyújtottam töltelékkel megkentem majd felgöngyöltem a két végét kicsit egyenesre vágtam és kört formáltam a tésztából összeillesztettem. Felszeleteltem úgy körbe a tésztát hogy a középső részen maradjon ujjnyi egyben majd a szeleteket kifordítottam.A tésztát 15' pihentettem majd tojássárgájával lekentem és előmelegített sütőbe 200 fokon 30' sütöttem.Mikor a sütőből kivettem még forró volt és megkentem olvasztott vajjal. Alig bírtam kivárni hogy hűljön és kóstolhassam:) Nagyon finom!
Ui:Amikor olyat sütök amit eddig még nem, rájövök arra hogy mennyire fontos a leírásnál bizonyos dolgokat megemlíteni , mint pld. azt hogy amikor a tésztát megformázom kerekre jó ha egyből ráteszem a tepsire amin sütőpapír van és ott szeletelem fel majd fordítom ki !Sajnos a receptben ez nem szerepelt így kicsit birkóztam a tésztával mire sikerült helyére tennem:-)
Ui:Amikor olyat sütök amit eddig még nem, rájövök arra hogy mennyire fontos a leírásnál bizonyos dolgokat megemlíteni , mint pld. azt hogy amikor a tésztát megformázom kerekre jó ha egyből ráteszem a tepsire amin sütőpapír van és ott szeletelem fel majd fordítom ki !Sajnos a receptben ez nem szerepelt így kicsit birkóztam a tésztával mire sikerült helyére tennem:-)
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Oh, ez a tészta valami gyönyörűséges!!! Biztos nagyon finom is! :o) Köszi a receptet!
Szép lett :) Én imádom ezt a formázást készíteni, mindig sikere van :)
De szép lett! Én is szeretem a szépen megformált kelt tésztákat.
Timi köszönöm! Nagyon finom , egészségetekre!
janka kovács köszi!Most próbáltam ki de biztos lesz ismétlése:-)
Katalin köszi!
Szóval erről van szó, nagyon szeretem, én diósan készítettem ezt a formát. Nem lehet megunni, mindegy milyen töltelékkel készül! Nagyon szép lett! :)
Húdeszép!!!!!♥
Megjegyzés küldése