Pár üveggel nyári ízeket már üvegbe zártam, de amit most készítettem ez most premiernek számít!
Hozzávalók:
80 dkg kápia paprika
2 kisebb padlizsán
olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
fél citrom leve
csípős paprika
csípős paprika
*
Elkészítése:Paprikát megmostam és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam amit a sütő alsó részére tettem. A padlizsánt szintén megmostam kettévágtam felületét kevés olajjal bekentem és a sütőben lévő rácsra pakoltam. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem mindkettőt egyszerre. A paprika fekete lett mikor kiszedtem edénybe tettem fóliával letakartam hagytam kicsit így. Addig a padlizsán belsejét kanállal kikapartam. A paprika külső héját lehúztam a húsát edénybe tettem kicsit leturmixoltam amihez hozzátettem a padlizsánt is. Vöröshagymát megtisztítottam apróra felvágtam és kevés olajon üvegesre pároltam majd hozzátettem a zöldséghez a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel együtt. Tűzhelyre tettem ahol 15' főztem közben kevertem. Előre odakészített kis üvegekbe kanalaztam majd lezártam ezután 5' megfordítottam majd vissza. Hagytam teljesen kihűlni, ezután jött az "öltöztetés":-)
Téli napokra!
-Nagyon finom illata volt mikor készítettem, remélem ennek is olyan sikere lesz családom körében mint a lila-hagymalekvárnak ami szintén sült húsok mellé kiváló!!
2 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet! A neve ismerős, de nem tudtam, hogy pontosan mik az összetevői :-) Ezek szerint sült húsokhoz ajánlott?
Katalin nagyon kellemes volt az illata mikor készítettem. Azt írja az újság hogy sült húsokhoz jó. Lila hagymalekvárom nagy kedvence lett az egyik vőmnek remélem ez is ízlik majd?
Megjegyzés küldése