Félbarna kenyérkénk egészben |
Hozzávalók:
Kovászhoz/amit előző nap összeállítok/
10 dkg rozsliszt
2-3 g friss élesztő
1 evőkanál langyos víz
1,5 dl joghurt
tésztához:
35 dkg finom liszt
5 dkg rétes liszt
1 adag kovász
1 dkg friss élesztő
1 tk só
1,5 dl langyos víz
10 dkg rozsliszt
2-3 g friss élesztő
1 evőkanál langyos víz
1,5 dl joghurt
tésztához:
35 dkg finom liszt
5 dkg rétes liszt
1 adag kovász
1 dkg friss élesztő
1 tk só
1,5 dl langyos víz
🌻
Elkészítése: Előző nap összekeverem a kovászhoz valókat letakarva konyhapulton tároltam a felhasználásig. Tálba mértem a liszteket összevegyítettem majd beletettem a kovászt rámorzsoltam az élesztőt hozzá a sót és a vizet. Az egészet bedagasztottam . Letakarva hagytam 1 órát pihenni. Lisztes deszkára borítottam kicsit átgyúrtam a tésztát majd formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem letakartam és még 20' pihent. Ezután vízzel lespricceltem éles késsel bevágtam és magokat szórtam rá. Hideg sütőbe tettem A tészta tetejét beborítottam egy sütőpapírral és bekapcsoltam a sütőt 250 fokra 40' letelte után papírt levettem a kenyér tetejéről és tovább sütöttem még 10'. Mikor elkészült kivettem vízzel lespricceltem majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni. Ezután vágtam ketté, nagyon finom külsőleg ropogós belseje puha!
6 megjegyzés:
Gyönyörű! Mi gyrost készülünk sütni a barátokkal, a Te recepted szerinti lepénykenyérrel. Ugye az is számít ezen az ünnepen? :-)
Szép lett a kenyered! Én is sütöttem mára, de a tiéd azért szebb! Nekem soha nem szokott úgy isten igazából sikerülni a kenyér sütés, de azért meg lehet enni :-)
teller-cake köszi! Az is jó hiszen kenyérként eszitek , egészségetekre! Jó szórakozást kívánok!
Katalin köszi! Az a lényeg hogy finom, egészségetekre!
Gyönyörű a kenyérkéd! Szép ünnepet nektek! Én nem sütöttem az idén...
Szép lett!
Tiffanylda köszi!
Ani köszönöm!
Megjegyzés küldése