Hozzávalók: 2 db tojássárgája, 30 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, csipet só, 2 evőkanál tejföl, diónyi zsír. Olaj a sütéshez,kisült tésztára porcukor.
Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrtam kevés tejfölt tettem még hozzá. Kinyújtottam majd négy oldalról felhajtottam a tésztát és letakarva 30' pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán késfok vastagságra kinyújtottam és derelyevágóval rombusz alakúra felvágtam, közepébe két csíkot vágtam( leírás szerint így az olajban könnyebben sül átjárja az olaj). Közepesen forró olajban mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem. Mikor kiszedtem papírtörlőre pakoltam és még meleg volt mikor porcukorral beszórtam.
Nagyon finom!
Megkínálhatlak?:-)
4 megjegyzés:
Igen, kérek!
Engem megkínálhatsz - mindig! :-))
Én is szeretem, az én elnevezésemben ez is csörgefánk, és ez legalább nem szív fel sok olajat a vékonysága miatt.
Bizony hogy finom ez! Anyukám sokat sütötte gyermekkoromban nekünk... és még most is sütögeti. Ő is csörögefánknak hívja. :-)
Megjegyzés küldése