Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 30 g friss élesztő, 2 csapott evőkanál porcukor, 1 mk. só, 10 g olvasztott vaj, 300 ml. tej.Tészta töltésére szilvalekvár, kenésre: tojássárgája. + vaj a forma kenéséhez és a tészta oldalának kenéséhez.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukorral és liszttel. Hagytam felfutni.A kimért lisztbe öntöttem a felfutott élesztőt a maradék tejbe kevert cukrot, sót és az olvasztott vajat. A tésztát bedagasztottam majd letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és kerek formára kinyújtottam. Kb. 5 cm-es kerek szaggatóval a tésztát kiszaggattam majd minden darab tészta közepébe kiskanál lekvárt tettem. 26 cm. tortaformát vajjal kikentem az összecsípett tésztákat beleraktam a formába úgy hogy a gombócok oldalát olvasztott vajjal megkentem így raktam egymáshoz. A sütőt előmelegítettem 200 fokra a tészta tetejét tojássárgájával lekentem majd irány a sütő és 45' sütöttem.
Mikor kivettem a sütőből hagytam hűlni csak ezután vettem ki a formából kevés porcukrot szórtam rá és már kóstoltuk is ! Nagyon-nagyon finom!
Mi már kóstoltuk!
|
Téged megkínálhatlak?
2 megjegyzés:
Nagyon gusztusos, kínálja magát! :)
Évi ez hasonló a krumplis kőttes-hez, igaz ?/Ízőrzők-Sándorfalva/
Megjegyzés küldése