Elkészítése:Krumplit megpucoltam felkockáztam és sós vízben megfőztem majd leszűrtem és áttörtem.Hagytam kihűlni, Olajban megdinszteltem a megtisztított apróra vágott vöröshagymát amit szintén hagytam kihűlni. Kihűlt krumplihoz tettem a hagymát sót összekevertem majd a többi hozzávalóval /élesztőt csak morzsoltam bele/ bedagasztottam a tésztát . Letakarva 1,5 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán kinyújtottam majd négy oldalról behajtottam egymásra és letakarva 1/2 órát pihentettem. Ezt ismételten meg még kétszer és végül kinyújtottam a tésztát és pogácsákat szaggattam belőle amit sütőpapírral fedett tepsire tettem ahol még 15' pihent. Ezután tojással lekentem és szezámmagot szórtam tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom puha!
(A recept amit leírtam fél adag 5 cm átmérőjű szaggatóval 28 db. lett belőle)
Megkínálhatlak?
3 megjegyzés:
Ilyet még nem ettem, de most nagyon felkeltette az érdeklődésemet :-)
Nagyon szépek lettek! Lehet hogy kipróbálom majd.
Nem futtattad fel az élesztőt? És így is megkel?
Nagyon tetszik ez a hagymás változat! Ki fogom próbálni :o) Köszönöm!!!
Katalin örülök hogy tetszik, nagyon finom érdemes kipróbálni! Egészségetekre!
Timi nem kell futtatni az élesztőt, nagyon finom puha pogi!Egészségetekre!
Megjegyzés küldése