Hozzávalók:/ felsorolom pontosan nem mértem/ Kb.20 dkg fagyasztott sárgarépa, kis fej lila hagyma, fokhagyma,3 db aszalt paradicsom, fűszerek: őrölt bors, őrölt rozmaring, só. 3 evőkanál tejföl, teáskanálnyi mustár, reszelt sajt.
🌺
Elkészítése: 2-3 evőkanál olajon megdinszteltem a felkockázott hagymát és a fagyasztott zöldséget,(fagyasztott zöldséget tapasztaltam már hogy sokkal jobb még fagyasztott állapotában dinsztelni és nem kiengedve, sokkal jobb az íze, ha friss répám lett volna akkor reszelem) hozzá tettem paradicsomot és a többi fűszereket kevés vizet öntöttem rá és puhára főztem. Villával a zöldség nagyobb részét áttörtem majd tejfölt és mustárt tettem hozzá és egyet forraltam rajta. A tésztát a szokásos módon kifőztem és belekevertem a zöldségbe. Mikor tányérra szedtem akkor szórtam meg a reszelt sajttal! Nagyon finom lett !
Mikor már másodszor szedtem akkor jutott eszembe hogy ez a recept megfelel a blogjáték feltételeinek hiszen hús nélkül készült így böjti napokra is jó !
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Ez nagyon guszta! Elfogadnám ebédre. :)
Ez biztos nagyon finom! Már hetek óta nem hogy nem kívánom a húst, hanem fel is puffadok tőle, úgyhogy elkezdtem gyűjteni a zöldséges tésztákat és ki is próbálom, mert a spenótos tésztámat már unja a család, pedig annyira finom!
Fokhagymával, tárkonnyal, petrezselyemmel, krémsajttal, kevés tejföllel és a tészta vizével készítem. A tetejére és egy kicsit bele is parmezán vagy cheddar vagy eidami. Én minden nap meg tudnám enni.
Köszönöm Éva, gyors, diétás és biztos fincsi, nem kell gondolkodnom az ebéden!:)
Biztos finom, lehet, hogy kipróbálom? :)
Megjegyzés küldése