Hozzávalók: 60 dkg szilva, 2 db banán, 40 dkg cukor, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 cs Haas zselésítő.
Elkészítése: Szilvát megmostam kimagoztam és edénybe tettem a banánt héjától megszabadítottam majd feldarabolva szilvához pakoltam és turmixoltam. Citromlevet és a zselésítőt hozzátettem a gyümölcsökhöz jól összekevertem és feltettem a tűzhelyre alacsony hőfokon forrástól számított 5' főztem. Ekkor levettem a tűzhelyről hozzáöntöttem a cukrot és a fahéjat összekevertem majd visszatettem tovább főztem közben kevertem. Mikor már elolvadt a cukor kezdett főni ekkor is csupán 5' főztem és levettem a tűzhelyről és forrón az odakészített üvegekbe pakoltam. Lezártam fóliával és üvegtetővel fejre állítottam 5'. Ezután vissza fordítottam és letakartam konyharuhával hogy másnapig így hűljön ki. Ezután öltöztettem és sorakoztattam őket a többi finomság közé! Nagyon jó lett az állaga és igen finom! / 3 üveggel lett belőle /
Téli napokra !
7 megjegyzés:
fantasztikus vagy!!!!!Nyalom a szám szélét.:)
Hű, ez igazi különlegesség lehet!
És akkor ez most mi is?:-)))
Mindegy is, biztosan finom, tetszik, hogy gondot fordítottál az üvegek feldíszítésére!
Mamka örülök hogy tetszik!Köszi!
Katalin nagyon finom , köszi!
Emőke ez lekvár!Köszi!
Nehéz lehetett neki ellenállni, de milyen jó is lesz majd karácsony tájékán felbontani egy finom süti készítéséhez. Ügyesen megoldottad.
De jó, nagyon tetszik!!
Nea kíváncsiság sokszor nagy úr nálam, lehet hogy még hamarabb felbontom!Köszi!
Gabriella örülök hogy tetszik!
Megjegyzés küldése