Hozzávalók:
20 dkg barna cukor
3 dl víz
3 rúd fahéj
1 evőkanál friss citromlé
*
Elkészítése: Citromlé kivételével edénybe tettem a hozzávalókat és lassú hőfokon főztem addig még kb. felére nem fogyott a folyadék mennyisége sziruposodott. Ekkor a fahéjrudat kivettem citromlevet öntöttem bele elkevertem és forrón tiszta üvegbe töltöttem majd lezártam.(Csak a címkézett üvegben van szirup!)
Lehet vele kávét, palacsintát, egyéb süteményt vagy éppen fagylaltot ízesíteni leönteni vele ! Nagyon finom illata volt mikor készült de természetesen pici kóstolást is végeztem !!
Szereted a fahéjat? Akkor ez neked való finomság!
5 megjegyzés:
Szép ajándék lehet, valóban. El tudom képzeni, milyen finom illata lehet! Amilyen gyorsan megy az idő, egy-kettőre itt a karácsony, úgyhogy nem árt jó előre elkezdeni a készülődést...
Évikém örök hálám ezért a receptért!
Olyan jó érzékkel válogatsz és tárod elénk a feledés homályába burkolózó finomságokat❤️
Katalin köszi!
Emőke örülök hogy tetszik!
azt szeretném megkérdezni hogy meddig tatrható el?jó ötletnek tartom k arácsonyi ajándéknak de ha nem áll el sokáig még r
áérek elkésziteni
köszönettel éva
laubneeva@freimal.com
Kedves Éva általában ezeket az ajándékokat ünnepek előtt kb. 1 héttel szoktam elkészíteni és az ünnepek előtt 1-2 nappal veszem ki a hűtőből de szerintem ez nem romlandó. Sok sikert és remélem örülnek majd az ajándékozottak. Családunkban /két felnőtt lányunk van/ az ilyen gasztroajándékok mindig sikert aratnak !
Megjegyzés küldése