Hozzávalók: 25 dkg.leveles tészta, 4 evőkanál szilvalekvár, 3 evőkanál darált mák, pici őrölt fahéj, pár csepp rumaroma, 1 db tojás tészta kenéséhez.
Elkészítése: Mivel fagyasztott tészta volt hagytam szoba hőmérsékleten kiengedni majd enyhén lisztes gyúrótáblán kicsit nyújtottam rajta. Lekvárt a mákkal fahéjjal és az aromával kikevertem és a tésztára kentem. Feltekertem mint a bejglit és húsvágó ollóval ferdén bevagdostam de nem teljesen vágtam át a tésztát és a szeleteket kicsit kifordítottam. Sütőpapírral borított tepsibe raktam majd lekentem a felvert tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt apró falatkákra szedtem szét és porcukorral szórtam be.Nagyon finom!
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése