Hozzávalók:/ 18 cm formában készítettem és kevesebb cukorral,arányában a többi hozzávalók is kevesebb mennyiségből/ alaphoz: 15 dkg gesztenyemassza, 8 dkg darált háztartási keksz, 4 dkg margarin, rumaroma, krém: 1 cs vaníliaízű puding, 3,5 dl tej, 1/2 cs vanília cukor, 2 evőkanál cukor, 5 dkg margarin,2 dl tejszínhab, piskótatallér, gyümölcs.
Elkészítése: Forma aljába sütőpapírt tettem. Az alaphoz a hozzávalókból masszát gyúrtam majd belenyomkodtam a formába és hűtőbe pakoltam. Pudingot kétféle cukorral tejben összefőztem mikor levettem a tűzhelyről belekevertem a margarint hagytam hűlni. Egy nagyobb darab őszibarackot megpucoltam felkarikáztam. Gesztenyés alapra kanalaztam a kihűlt puding felét erre raktam rá a piskótatallért/ ebből 6 db kellett csak/ majd rápakoltam a barackot és rákanalaztam a maradék pudingot. Felvert tejszínhabbal borítottam be/pár kanállal félretettem/. Hűtőbe pakoltam másnap vettem ki a formából és körbe bekentem tejszínnel tetejét pedig fahéjjal szórtam be.
forrás:innen
"Holtomiglan-holtodiglan" |
7 megjegyzés:
Kedves Éva! Gratulálok Nektek és még nagyon sok együtt töltött évet kívánok Nektek szeretetben, egészségben! Igazán finomat készítettél erre a jeles napra. :)
Gratulálok! Még nagyon sok együtt eltöltött boldog éveket kívánok Nektek! A torta nagyon jól néz ki, és bizonyára nagyon finom is. :))
Boldog házassági évfordulót és jó étvágyat ehhez a finomsághoz. :-)
Kedves Éva, nagyon sok szeretettel gratulálok, és még hosszú-hosszú éveket kívánok, szeretetben, megértésben, boldogságban és jó egészségben!
Gratulálok a házassági évfordulóhoz !
Még legalább ennyit kívánok, ilyen guszti tortákkal megünnepelve :)
Isten áldását kívánom ezen a gyönyörű ünnepen.
Kedvesek vagytok! Mindenkinek köszönjük a jókívánságokat !
Megjegyzés küldése