Hozzávalók:/fele mennyiségből készítettem azt írom le, 4 db lett /elég nagyokat csináltam.
tésztához:25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1,5 tojás( ezt úgy osztottam szét hogy a második tojássárgájának felét kivettem kenésre), 1 dl tej, 1 mk.cukor, csipet só, 2 evőkanál olaj, tészta töltésére: meggylekvár, tészta kenésére: tojássárgája-olaj keveréke.
🍒
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet tettem hozzá elkevertem és hagytam felfutni.Kimért liszthez tettem a megkelt élesztőt a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát és fél órát letakarva pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra nyújtottam majd feldaraboltam nagyobb négyzetekre amit egyenként kicsit meghúzgáltam és a közepébe tettem a lekvár . A tészta szemben lévő csücskeid összefogtam kicsit megnyomtam hogy sülés közben ne nyíljanak szét ezután sütőpapírral bélelt tepsibe raktam átkentem a tojássárgája és 1 evőkanál olaj keverékével és még 20' pihentettem. Előmelegített sütőben 220 C fokon 20' sütöttem. Mikor kihűltek akkor szórtam meg porcukorral.😋(Friss meggylekvárral készítettem lehet hogy ezért is kukucskáltak ki a "bugyorból":-))
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Bugyor?? Nagyon tetszik és finom lehet. 🙂
teller-cake ez az elnevezés nekem is furcsa volt, de a tésztája finom:)
Megjegyzés küldése