Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 evőkanál porcukor, 3 dkg olvasztott margarin, 1 tojássárgája, csipet só, tej 1,5-2 dl ahogy a tészta kívánja.
Elkészítése: kevés langyos tejbe tettem fél kanál porcukrot az élesztőt és kevés lisztet belekeverve hagytam felfutni. Tojássárgájához tettem az egész kanál porcukrot kikevertem hozzá öntöttem az olvasztott margarint és ezt a keveréket tettem a kimért liszthez. Tejbe tettem a sót majd bedagasztottam vele a tésztát. /Nem volt szükségem az összes tejre / Mikor már szép sima volt a tészta letakartam és hagytam duplájára kelni, ekkor enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam óvatosan nyújtottam rajta majd fánk szaggatóval kiszaggattam és letakarva hagytam még 20' pihenni. Ezután forró olajba kisütöttem papírtörlőre szedtem. Porcukorral megszórva lekvárral nagyon finom könnyed a tésztája !
Jó étvágyat !
5 megjegyzés:
Kérek egyet!
Nagyon szépek lettek, tényleg szalagosak :-)
És ha lehet, én is kérek belőle :-)
Ani szívesen megkínálnálak!
Katalin köszi.Akkor neked is teszek félre jó?:-))
Nekem is jut még belőle? :)
Vicuska sajnos már csak legközelebb bocsi:-))
Megjegyzés küldése