Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt kevés liszttel összekeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót és a felfutott élesztőt és bedagasztottam a tejjel és az olvasztott margarinnal. Tejet apránként adagoltam a tésztába .Mikor már jól bedagasztottam a tésztát akkor három felé vettem kis cipókat formáltam belőle majd egyenként kinyújtottam kerek formára kb. 24 cm átmérőjűre és 8 cikkre vágtam. A tészta vastagabb részétől kezdve felgöngyöltem és sütőpapírral borított tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Soknak gondoltam a 3x8 db kiflit ezért az utolsó cipót hosszúkásra nyújtottam és mogyorókrémmel töltöttem meg felgöngyöltem és ezután daraboltam rudakra. A tészták tetejét felvert tojással kentem meg és 20' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom lett mindkettő!
Jó étvágyat!
Forrás:innen
5 megjegyzés:
Ez tetszik ! Az egy személyes konyhámhoz illő mennyiség, és lehet, hogy én elfelezem a tésztát, s akkor kétféle jó kis süti is lesz belőle...
Nekem az utolsó cipós recept tetszik legjobban!;) Talán a mogyorókrém miatt???:D Biztos isteni!
aranyos fodorka tedd úgy ahogy neked jó, én is azért csökkentettem a mennyiséget még így is került a mélyhűtőbe is . Egészségedre!
Tiffanylda nagyon finom volt a sima kifli is de a mogyorókrémes gyorsan csúszott lefelé:-))
Én nem szoktam csökkenteni a mennyiséget, ha már egyszer nekifogok, hanem lefagyasztom a felesleget. Később nagyon jól esik előkapni és fél óra szobahőmérséklet után fogyasztani. Az ilyen kiflik gyorsan elfogynak ám!
Vicuska nekem az egész nagyon sok lett volna még így is jutott a mélyhűtőbe.
Megjegyzés küldése