Csak egyszer kellett megkóstolnom és máris kértem a receptjét amit ünnepekre el is készítettem!
🍂
Elkészítése: 1/2 dl langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukor és liszt hozzáadásával hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót majd a felfutott élesztővel együtt dagasztottam be a tésztát/ha kemény lenne kevés vizet lehet hozzá tenni/. 1 órát hagytam kelni. Ezután kinyújtottam pogácsa vastagságra lekentem felvert tojással / kenéshez használtam tojást csak, lehet olajjal helyettesíteni/, megszórtam a maradék reszelt sajttal és kockákra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még 30' pihentettem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Ez tetszik !
Cserébe itt a mai ebédem receptje - nem néztem utána, lehet, hogy szerepelt már nálad, ha igen, bocsi :-)
aranyos fodorka köszi, de hol a recept most nem tudom mi volt az ebéded?:-))
Hogy hová keveredett a recept, ne kérdezd, újra leírom: :-)
4 kifli karikákra vágva, kb.2 dl tejben megforgatva, pici só. (Nem kell eláztatni a kiflit!)
A kivajazott, morzsával megszórt kis jénaiba egy sor ebből a kifliből, rá apró kockára vágott sonka-szalámi, reszelt sajt, vagy 2 sajtszelet, rá a második sor tejben áztatott kifli, erre megint sonka és sajt. (A tetejére ha van én füstölt sajtot szoktam tenni, de másik is jó).
Vékonyra vágott szalonna szeletet is lehet tenni még a sajt tetejére és a kis grillezőben gyorsan összesül az egész. Nagyon finom. Biztos sütőben is gyorsan megsül, de én nem ott szoktam csinálni.
(Egy levessel bőven elég 2 személyre ebédre.)
aranyos fodorka köszi ezt a finom ételreceptet eddig nem ismertem!
Elkészítettem és biztosan nem utoljára!Nagyon finom,köszönöm a receptet!:)
Timea Orosz örülök hogy elkészítetted váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése