🌸
Elkészítése: Kimért lisztbe elkevertem a sót összemorzsoltam a vajjal és hozzátettem a meleg víz és ecet keverékét. Tésztának összegyúrtam gombóccá majd fóliába tettem és min. 12 óra hűtőbe tettem. Másnap újra átgyúrtam és enyhén lisztes felületen 3-4 mm vastagra nyújtottam. Ezután lehet tölteni bármilyen formára vágni és kedvenc töltelékkel ízesítve sütni. Nálam most kétféle formában és ízesítéssel készült a feltekert: kevés mogyorókrém kókuszreszelékkel megszórva, a másik része szilvalekvárral.
Ahogy én formázom :1.tekert 2.ráhajtom |
1./ Hosszú csíkba nyújtom a tésztát majd megkenem a töltelékkel és feldarabolom háromszögekre majd tekerem a szélesebb felétől.
2./ Kinyújtom a tésztát majd feldarabolom a tészta egyik felébe késsel 2-3 csíkot vágok tészta másik felének a közepébe teszem a tölteléket tészta szélét körbe kenem felvert tojással majd a töltelékre hajtom a bevagdosott részt.
Ui: A tészta nagyon jó, mivel most készült először legközelebb még vékonyabbra fogom nyújtani!
(Mivel tojás nélkül készült a tészta az arra érzékenyek a tészta kenését helyettesíthetik pld. olajjal, ebből a tésztából sós változatot is lehet készíteni)
(Mivel tojás nélkül készült a tészta az arra érzékenyek a tészta kenését helyettesíthetik pld. olajjal, ebből a tésztából sós változatot is lehet készíteni)
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nagyon örültem, amikor ezt a bejegyzést megláttam.
Az unokám még mindig tejfehérje, laktóz és tojás érzékeny, ezt a hamis leveles tésztát kipróbálom. Ritkán lehet mentes mirelit tésztát kapni.
Köszönöm, hogy megosztottad :)
Fáni örülök hogy hasznát veszed, én most sima leveles tésztát sem kapok. Sok sikert és váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése