2025. január 5., vasárnap

Magyaros hagymatokány

Kevés  szalonna megmentése érdekében készítettem el  és lett egy finom ebédem!


Hozzávalók:  Kis  darabka szalonna ami nálam mos 3 csík bacon volt, 1 nagyobb fej vöröshagyma,  őrölt bors, piros paprika , só, csipet szerecsendió,  kevés liszt, 2-3 evőkanál tejföl, köretnek rizs.

🍴

Elkészítése: Apró darabokra vágtam a szalonnát  amit edénybe téve kisütöttem   ezután tettem hozzá a  megpucolt és vékonyra vágott  hagymát amit  fedő alatt kicsit puhára pároltam.  Edényt levettem a tűzhelyről  megszórtam sóval ,  és a többi fűszerekkel  összekevertem és visszatettem párolódni. 3 evőkanál tejfölt kevés vizet és fél evőkanál lisztet összekevertem és  ráöntöttem  a hagymára  ezután összefőztem . Köretnek rizst készítettem hozzá amivel nagyon finom volt!

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Ezt az ételmentést is ügyesen oldottad meg. A szalonna és a hagyma együtt pedig csakis finom lehet!

Gizi írta...

Nagyon ötletesen oldottad meg a maradék bacon felhasználását, és nagyon finom lehetett.... most jó nagyokat nyelek. Váljék egészségedre.

Éva írta...

Katalin köszönöm , nekem nagyon ízlett!

Éva írta...

Gizi köszönöm !