Elkészítése: /Volt kevés megmaradt főtt krumplim azt összetörtem./ Ha ez nincs akkor a krumplit megpucolás után felkockázzuk enyhén sós vízben megfőzzük és leszűrjük majd összetörjük a vizével lehet bedagasztani a tésztát. Langyos tejbe tettem a cukrot belemorzsoltam az élesztőt kevés liszttel elkeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem az összetört krumplit , sót , olajat felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát/mivel nekem kész krumplim volt így kevés langyos vízzel/. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután olajos kézzel gombócokat tépkedtem a tésztából amit tálcára tettem és még 10' pihentettem. Olajat forrósítottam majd a tésztákat egyenként kicsit széthúztam és az olajba mindkét oldalukat megsütöttem. Tejföllel kenve reszelt sajttal megszórva nagyon finom puha lángos receptre sikerült találnom!
Ui:(Az előzőleg már beírt sült tartja ilyen lángoson volt tálalva, természetesen azon tejföl és sajt nem volt!)
Jó étvágyat !
11 megjegyzés:
De finomat sütöttél ismét! Jól jönne most belőle, kezdek éhes lenni :-)
Végül nem tettél bele szódabikarbónát, vagy csak a leírásból maradt ki? Csorog a nyálam!:D Kipróbálom!
Többször végigolvastam, de a szódabikarbónát nem találtam a receptben
Katalin köszi!
Tiffanylda köszi hogy szóltál elfelejtettem beírni nagyon keveset tettem bele mivel nagyobb mennyiség receptje volt megadva ahol 1 kg liszthez tettek 1 kávéskanál szódabikarbónát ezért gondoltam nekem elég csupán egy csipet. Egészségetekre!
Ilona elnézésed kérem véletlen kifelejtettem már pótoltam köszi!
Ez ismét nagyon guszta! :)
Köszi.
Évi köszi!
Ilona szívesen!
Muszáj lesz holnap lángost sütnöm :-)
aranyos fodorka egészségedre!
Guszta, rég sütöttem lángost, pótolom :)
Vicuska akkor gyorsan süssél! Köszi!
Megjegyzés küldése