🌷
Elkészítése: Almát megpucoltam és lereszeltem kevés cukrot őrölt fahéjat tettem hozzá átforgattam és hagytam kicsit állni. Lisztet tálba öntöttem belemorzsoltam az élesztőt hozzátettem a cukrot , sót, tojást és apránként beleöntöttem a tejet közben kevertem. A végén lazítottam a masszát a szódavízzel és hagytam pihenni. Addig elkészítettem a tölteléket az almát kicsit kinyomtam és kevés zsíron megdinszteltem hűlt még a tésztát kisütöttem. A palacsinta tésztába belekevertem a másfél evőkanál olajat és a palacsinta sütőbe felmelegített pici olajra kanalaztam a masszából és a szokásos módon mindkét oldalát megsütöttem. Mikor elkészültem az összes sütésével ezután töltöttem meg. Nagyon finom!
Ui: A masszát érdemes sütés előtt szűrőkanálon keresztül átönteni, sütésnél az első tészta biztos vastagabb lesz mivel aki még eddig nem sütötte ezt a fajtát gyakorlatban jön rá hogy mennyi az elég:-))
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Finom lehetett, ilyenről még nem is hallottam :-) A tölteléke is biztos finom volt!
Most húsvéthétfőn pont itt jártunk, Hidason - utána még több Baranya menyei látványosságot is meg tudtunk tekinteni -, itt a tájházat néztük meg, nagyon szép volt.
Katalin eddig még én sem de nagyon finom. Mikor nézzük ezeket a műsorokat amit már annyiszor ismételnek mindig gondolok rád hogy vajon jártatok-e már azon a tájon?
Nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni holnap.Köszönjük a finomságokat.
Jól mondod Évikém, hogy finom volt a kelt palacsintád, ugyanis én ismerem, mert az én húsvéti palacsintatortám is kelt változatban készült.
Én mindig teszek élesztőt a palacsintatésztába, ha nem frisset, akkor szárítottat. És újabban se tejet, se szódát, csak sima langyos vizet, mégis mindig isteni a palacsintám. Valahol olvastam, hogy csak sima vízzel is jó a palacsintatészta, és tényleg.
Ilona örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre.
Lívia akkor már ismered, biztos hogy a palacsintatortához is jó lehetett!
Maria én most ismerkedtem meg ezzel, de én is készítettem már sima vízzel sőt akkor még tojást sem tettem hozzá és finom volt!
Megjegyzés küldése