2018. április 26., csütörtök

Tárkonyos raguleves

Ezt a levest a véletlen szülte, nem szándékoztam mai napon levest főzni. Napilap nézegetése közben akadtam ehhez hasonló bár ott csirkehússal készült recept fotójára.Tárkonyos zöldséges levest szeretem sőt férjuram is megeszi szívesen , hűtőben volt a reggelitől megmaradt egy azaz 1 db virsli ezért nem is gondolkodtam sokáig :)
Hozzávalók: Vegyes darabolt zöldség/sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé/, kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, maréknyi zöldborsó, 2-3 evőkanál olaj,  fűszerek: őrölt bors, só,csípős paprika, tárkony, tejföl , liszt. 
😊
Elkészítése: Olajat felmelegítettem apróra vágott vöröshagymát  dinszteltem rajta majd a darabolt zöldségeket is hozzátéve együtt dinszteltem. Csipet pirospaprikát, csípős paprikát  és borsot szórtam rá és felengedtem vízzel sót tettem bele maréknyi zöldborsót   addig főztem még a zöldségek kezdtek puhulni ekkor  a már főtt virslit felkarikáztam beletettem  tárkonnyal  ízesítettem  valamint a lisztes tejföllel besűrítettem és készre főztem.
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Monika írta...

Ez az! Annyira szeretem! Kedvenc levesem.:)

Éva írta...

Mamka köszi!