😉
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt csipet cukor és liszt hozzáadásával hagytam felfutni. Átszitált lisztbe tettem a sót felfutott élesztőt és apránként hozzáadott tejjel bedagasztottam közben a langyos vajat is beledolgoztam. Letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán kerek formára kinyújtottam 8 részre vágtam a tésztát és a vastagabb részénél kezdve feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam fél órát pihentettem közben előmelegítettem a sütőt 220 C fokra betettem a tepsit és 25' sütöttem a kifliket még aranybarna nem lett😋forrás: innen
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
A blogodból tanulva mostanában én is már csak fél vagy harmad adagokat sütök. 1-2 főre még ez is sok néha. Vagyis én az a típus vagyok, hogy hamar megunom... Ezért mindenképpen jó, ha kicsit sütök. :) Bár sokan azt mondják, hogy annyiért be se kapcsolják a sütőt. De ha esetleg nem ízlik, vagy tényleg megunom, akkor kár lenne többet sütni.
Nagyon jól néznek ki ezek a kiflik. :)
Évi amiből próbasütést készítek valóban azért csinálom hogy ha sikerül és ízlik akkor legközelebb esetleg jöhet a teljes adag. Nálunk is mivel ketten vagyunk itthon legtöbbször ez a mennyiség is sok így jön a mélyhűtőbe pakolás. Mikor a gyerekek jönnek akkor szétosztom nekik. Köszi, a kifli nagyon finom puha lett!
Milyen szép formás kiflik. :)
Okki köszi!
Megjegyzés küldése