Hozzávalók tésztához:(bár megtalálható a jelzett helyen azért ide írom): 15 dkg cukor/előzőleg kicsit ez több volt de ennyi is elég/, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 20 dkg finomliszt, 5 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj, 1 kk. rumaroma 3 dl tejföl, krém:3 dl tej, 1 cs puding nekem most tejszínízű volt, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál instant kávé, 15 dkg margarin.
😊
Elkészítése: Tésztához a cukrot kikevertem a tojással ezután a többi hozzávalót is beletéve kikevertem simára a masszát. Zsírral kikent liszttel beszórt tepsibe/22x32 cm/ öntöttem előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Tálcára kevés lisztet szórtam és erre borítottam ki még melegen a tésztát hagytam hűlni majd hosszában kettévágtam. Krémhez kevés langyos tejbe elkevertem a pudingport a cukorral hozzá tettem a kávét is és a tűzhelyre tett maradék tejbe kevertem besűrítettem ezután levettem a tűzhelyről és hagytam hűlni. Kikevertem a puha margarint ezután hozzátettem a már kihűlt pudingot és összekevertem. Ezzel a krémmel töltöttem meg a tésztát még a tetejére is jutott krém ezután villával húztam barázdákat a krémen díszítésként😋
📎 általában utólag szoktam rájönni dolgokra mint pld. most is hogy ezt a diós sütit milyen jó lenne egyszer kipróbálnom tortának mert nagyon finom, a krémről már nem is beszélve.
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Jól is néz ki, az összetevői is tetszenek! Kihagyhatatlan! :-)
Jaj olyan finomakat sütsz. Csorog a nyálam. :)
Gerdi köszi !
Évi örülök hogy tetszik, szívesen küldenék:-))
Megjegyzés küldése