😊
Elkészítése: Kalácsot és kiflit feldaraboltam. Tojássárgáját cukorral és az olvasztott vajjal elkevertem és hozzáadtam a tejet. A felszeletelt süteményeket tálba pakoltam erre öntöttem rá a tejes keveréket. Jénai tálat zsírral kikentem és az áztatott süteményeket belepakoltam megszórtam az előzőleg rumaromába áztatott és lecsepegtetett mazsolával amire darált diót szórtam. Az almát megpucoltam vékony szeletekre vágtam és rápakoltam a dióra. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem. Közben a tojásfehérjékből kemény habot vertem hozzákevertem a baracklekvár és a megsült tészta tetejére öntöttem elsimítottam és még 10' sütöttem amíg a hab jól felemelkedett és kissé megpirult.😋
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
De finom lehet! Mi is szeretjük, de már rég ettem :-) Most érvágyat kaptam rá :-)
Itt mindig találok egy jó ötletet, hogy mit főzzek...
Legalább tíz éve nem ettem máglyarakást. Pedig milyen finom 😊
Katalin finom, akkor gyors készítés következik váljon egészségetekre!
Kicsi Bogyi örülök hogy tudtam ötletet adni már csak elkészítened kell váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése