😉
Elkészítése: Kevés langyos tejbe pici cukrot tettem hozzá az élesztőt kevés lisztet összekevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a tojássárgáját cukrot csipet sót és a felfutott élesztőt a tejjel bedagasztottam a tésztát a végén dolgoztam bele az olvasztott margarint. Letakarva hagytam duplájára kelni ez nálam kb. 45' volt. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát téglalap formára, megkentem olvasztott margarinnal és megszórtam a cukros-kakaós-fahéjas keverékkel. A tésztát kb. 2,5 cm csíkokra vágtam a szélesebb oldalánál és a tésztacsík két végét középre feltekertem zsírral kikent tepsibe raktam addig pihent még előmelegítettem a sütőt 200 C fokra. Olvasztott margarinnal megkentem a tésztát és az előmelegített sütőben 15' sütöttem ekkor kivettem és kevés tej és vaníliacukor keverékével meglocsoltam a tészta tetejét majd visszatettem és 10' sütöttem még. Mikor kihűlt szétszedtem mert kicsit összenőttek és porcukroztam😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki, szép a formájuk, fincsik is lehetnek! Én is hasonló tésztából szoktam sütni a kakaós csigákat, és én is szoktam beletenni fahéjat is :-)
Katalin köszi!
Finom töltelék :) Jól kiegészítik egymást színben, ízvilágban.
Que buena receta la voy a preparar,abrazos.
Vicuska köszi!
Rosita Vargas köszi!
Megjegyzés küldése