Hozzávalók:/fél adaghoz/ tészta:12,5 dkg liszt, 7,5 dkg sertészsír, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 teáskanál vaníliacukor, kevés tej, hab: 1 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 10 dkg darált dió.(Ebből a mennyiségből 24 db lett)
🌸
Elkészítése: Tésztához a lisztet és a zsírt összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval (2-3 evőkanál tej szükséges csak)tésztának összegyúrtam. Kinyújtottam 3-4 mm vastagra a tésztát és 4,5 cm átm. pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Zsírral kikent liszttel beszórt tepsibe pakoltam. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral felvertem és óvatosan hozzákevertem a darált diót ebből a masszából teáskanállal tettem a kiszaggatott tészta közepére. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Vaníliás porcukorral szórtam be 😋
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Fél adagból is sok lett! A disznózsírral készült sütiket nagyon szeretem.
Vicuska ez az adag nekünk kettőnknek 3 napig elég volt.Nagyon finom porhanyós a tésztája, köszi!
Jó napot kívánok kérem szépen épp csináljuk a paulette süteményt az édesanyámmal de nagyon omlik. Kérem szépen mivel nincs említve, milyen liszttel kell csinálni?
Evka Török finomliszttel készítettem pici tejet lehet hozzá tenni. Sok sikert !
Megjegyzés küldése