Hozzávalók 5 db-hoz: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő 2 evőkanál cukor, csipet só, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1,5 dl langyos tej, töltelék: 1 evőkanál olvasztott margarin, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, tésztát 1 tojássárgájával kentem és a maradék töltelékkel szórtam le.
🌻
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt 1 tk liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a már felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán öt részre vágtam egyenként gömbölygettem 10' pihentettem. Ezután egyenként oválisra kinyújtottam olvasztott margarinnal megkentem , megszórtam a cukor-fahéj-kókuszreszelék keverékével feltekertem rúdnak és ezután tekertem csiga formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam az elkészült briósokat letakarva még 15' pihentettem majd megkentem tojássárgájával és a megmaradt töltelékkel beszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Gyönyörűek lettek, nem beszélve az ízéről :-)
Katalin köszi,kedvemre való az már biztos sőt még férjuramnak is ízlett pedig nem egy kelt tészta kedvelő:-))
Ó, de szépek lettek! Tetszik az ízesítés is, köszönöm az ötletet! :-)
Imádom a kelt tésztát és a kókusz a kedvencem, de a fahéj sem az utolsó. Nagyon guszta és szép lett.
Gerdi köszi, örülök hogy tetszik:)
Lívia köszönöm.
Megjegyzés küldése