Hozzávalók: kb. 15 dkg gomba, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, fűszerek:/ízlés szerinti mennyiségben/ só, őrölt bors, tárkony, petrezselyem, kevés csípős paprika, 1 tk. liszt, 2-3 ek. tejföl
🍄
Elkészítése:(mivel a gomba abált volt ezért az előkészítését nem írom) kevés olajat melegítettem erre tettem rá a megpucolt felkockázott vöröshagymát és fokhagymát hagytam dinsztelődni majd hozzá öntöttem a már kissé kiolvadt gombát fűszereket rászórtam és kb. 10' hagytam párolódni .Ezután a lisztet elkevertem a tejföllel és hozzákevertem a gombához besűrítettem és készre főztem. Az előzőleg kifőzött tésztát hozzákevertem és már tálalhattam is😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Milyen sok múlik, hogy beízesítjük egy kis tárkonnyal a szószokat, mint ahogy a levesnek is eléggé megadja a jellegzetességét. Még régebben az erdélyi barátnőm szoktatott rá erre a fűszerre, meg a lestyánra is.
Kincse nálam is később jött a tárkony kedvelése gyerekként én ezt az ízt nem ismertem. Mióta egyik Ízőrzős műsor kapcsán elkészítettem egyik ételt azóta nagyon sokszor használtam és szeretem. Lestyánt viszont még nem használtam.
Nagyon szeretjük a tejfölös gombát vagy húst, vegyesen is. Tárkonnyal viszont még nem fűszereztem. Pedig szeretjük. Érdekes, hogy mi nem használtuk régen a tárkonyt, én Magyarországon szoktam rá. Nagy kedvencek a vele ízesített levesek. Mindenképp ki fogom próbálni tejfölös csirke vagy gomba fűszereként is, köszönöm az ötletet! :-)
Nagyon ügyes voltál 😊 Finom lehetett!
Gerdi nagyon finom megér egy próbát különösen ha szeretitek a tárkonyt, váljon egészségetekre!
Katalin köszi.
Megjegyzés küldése