Hozzávalók:/ kevesebb mennyiségből és őzgerinc formában sütöttem/ 2 db zsemle, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem apróra vágva, só, őrölt bors, ételízesítő, 1 teáskanál sütőpor, 1 db vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, forma kenéséhez: zsír és szórására zsemlemorzsa
🌸
Elkészítése: Zsemlét vízbe áztattam majd kinyomtam. Zsírt melegítettem amiben a megtisztított és apróra vágott hagymát megdinszteltem levettem a tűzhelyről és beleöntöttem az előzőleg megmosott és felaprított petrezselymet. Kifacsart zsemlékhez tettem a hagymás petrezselymet, sót, őrölt borsot ,ételízesítőt, sütőport és a tojásokat ezután jól összedolgoztam/Fűszerek mennyisége ízlés szerint/ Zsírral kikent és zsemlemorzsával beszórt őzgerinc formába öntöttem a masszát amit előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem😋 Hagytam formába hűlni csak ezután borítottam ki és szeleteltem! Nálam most sóskamártás mellé került😊
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Rendszeresen készítem én is, mert nagyon finom, sőt a levesbetét változatát is... érdemes :-)
Anikó a levesbetét változat nálunk is gyakran előfordul:)
Valamikor az ősidőkben nagymamám csinált a levesben főtt zöldségekből valami hasonló "zöld-fasírtot" ő olyan rendes "kis lapos" gombócka formában készítette, panírozta, és teljesen úgy nézett ki, mint egy fasírt. Szerettük...
aranyos fodorka akkor az gondolom zsírban volt kisütve? A hamis fasírt receptem amit jó régen készítek hasonló ehhez a töltelékhez csak abban nincs sütőpor az is nagyon finom.
Megjegyzés küldése