Mint már oly sokszor most is 2 db szikkadtabb zsemle hasznos felhasználása érdekében készítettem vacsoránkra kevés hozzávaló felhasználásával😊
Hozzávalók: 2 db zsemle, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma reszelve, kevés reszelt sajt, 3 karika fölvágott felkockázva, apróra vágott petrezselyemzöldje, só, őrölt bors.
😉
Elkészítése: A zsemlék tetejét vékonyan levágtam, belsejét kiszedtem és összemorzsoltam. Tojást felvertem hozzátettem a zsemle összemorzsolt belsejét és a többi hozzávalót az egészet összekevertem és beletöltöttem a zsemlébe. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 200 C fokon 10' sütöttem , a zsemlék tetejét kicsit olajjal átkentem és a sütőből kivett zsemlék tetejére pakoltam majd visszatettem még 5'-re sülni.😋
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Jó ötlet ! Épp valami ilyen felhasználásra vár két szikkadt zsömlém :-)
De jó ötlet ez is! Így még nem készítettem melegszendvicset. Nagyon finom lehetett 😀. Ha jönnek a hűvös őszi esték biztos kipróbálom majd, olyankor többször soktam melegszendvicset készíteni.
Szuper ötlet! Ezért érdemes hagyni a zsemlét megszikkadni! :-)
aranyos fodorka váljon egészségedre.
Katalin köszi, váljon egészségetekre.
Gerdi köszi, ezért is meg a prézliért is ami most bőségesen van így jött ez a verzió:)
Szuper ötlet, én kiflit töltöttem hasonló módon!🙂❤
Töltött meleg szendvics! Szuper ötlet!
Szoktam hasonlót csinálni én is, nagyon szeretjük, a vendégeknél is sikere van :)
Verus örülök hogy tetszik, a kiflivel is jó lehet!
Ani köszi.
Fáni ami jó az jó , örülök hogy ismered!
Megjegyzés küldése