Ezt a kenyeret még régebben elkészítettem itt megtalálható . Akkor is ízlett most kicsit kevesebb mennyiségből és más formában sütöttem 😉
Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő, 2 evőkanál kefir, 1 mk. só, 1 mk. cukor, 1 evőkanál olaj, 1 dl langyos víz.
Elkészítése: Lisztet tálba kimértem közepébe mélyedést csináltam ebbe tettem a cukrot , morzsolt élesztőt és kevés langyos vizet öntöttem rá kevés liszttel elkevertem hagytam kis ideig pihenni. Hozzátettem a többi hozzávalókat kefirt, sót, olajat és a többi langyos víz hozzáadásával bedagasztottam a tésztát amit letakarva kb. 3/4 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol átgyúrtam a tésztát kezemmel ellapogattam majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt sütőformába tettem ahol még 15'-ig pihentettem. A sütőt előmelegítettem 200 C fokra és a megkelt tészta tetejét bevágtam pár helyen majd vízzel lespricceltem és a sütőbe tettem ahol 35' sütöttem. 😋 ( a sütőbe is vizet spricceltem mielőtt betettem a tésztát).
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Ez jó recept, ilyen kefíres kenyeret már én is sütöttem.
aranyos fodorka köszi, örülök hogy ismered nekem is ízlik.
Megjegyzés küldése