Kezdhetném most is azzal hogy sokféle fajta linzert készítettem már ez igaz is! Mégis ha találok egy olyat ami megtetszik akár az összetétele akár a formája azzal biztos teszek egy próbát mert ez a sütemény olyan szeretni-való 😊 Gerdi linzere csábított el most egy próbasütésre, fél adagból és egészen kicsi változtatással elkészítettem ezt írom le :)
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 5 dkg sertészsír, 1 tk. sütőpor, 1 tk vaníliacukor, fél narancs reszelt héja, 1 db tojás.
Elkészítése: Hozzávalókat tálba pakoltam majd összemorzsoltam végül sima tésztának összegyúrtam. Vékonyra kinyújtottam és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam majd előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sült . Mikor már teljesen kihűlt akkor töltöttem meg lekvárral és szórtam be porcukorral😋
Jó étvágyat kívánok!
📌Ezt a mennyiséget gyúrtam be amit leírtam de most csak a felét sütöttem ki/ amiből 12 db lett/, másik felét mélyhűtőbe pakoltam később majd megsütöm !
4 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek! És milyen jó lesz később is, amikor csak előveszed a mélyhűtőből és már mehet is a sűtőbe ez a finomság 😁.
Katalin köszönöm és nagyon finom! Valóban következő alkalommal már csak szaggatni és sütni kell:)
De örülök, hogy megsütötted! :-) Az soha nem jutott eszembe, hogy egy részét fagyasztóba pakoljam- pedig de jó ötlet- ez is!
Gerdi köszönöm a receptet nagyon finom volt. Általában ha soknak találom a mennyiséget/bár így is csak felét gyúrtam be/ inkább elteszem és pár nap múlva kisütöm!
Megjegyzés küldése