Hozzávalók(kis adaghoz) :12,5 dkg liszt, 5 dkg fehér szezámmag, 5 dkg puha margarin, 1 mk. őrölt rozmaring, 1 mk. só, 5 dkg reszelt sajt/fele a tésztába a másik felét szórtam a tészta tetejére, 1/2 dl víz.
💟
Elkészítése: Tálba pakoltam a felsorolt hozzávalókat a víz kivételével és összemorzsoltam ezután öntöttem hozzá a vizet és összegyúrtam sima tésztának. Fél órára hűtőbe pakoltam. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra kinyújtottam a tésztát és éles késsel feldaraboltam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol megszórtam a reszelt sajt másik felével. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Nagyon finom ropogós!
📌 Trappista sajtot használtam a recept parmezánt írt, robotgéppel kellett volna összekeverni amit én csak összemorzsoltam! Ahogy látjátok így is működött😉
Jó étvágyat kívánok!
3 megjegyzés:
Feltétlenül kipróbálom. Mindent, ami sajtos nagyon szeretek !
aranyos fodorka jó sütögetést, váljon egészségedre!
Finom lehet a rozmaringgal, szívesen megkóstolnám 😁.
Megjegyzés küldése