Vonzónak találtam az itt talált receptet egyébként kevés is volt a pékárunk, tettem egy próbát 😉
Hozzávalók 6 darabhoz: 260 g liszt, 140 ml langyos tej, 25 g élesztő, 2 ek. vaj/nálam margarin volt, 2 tk. cukor, 1 tk. só.
🌻
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Tálba szitáltam a lisztet közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem a már felfutott élesztőt a maradék cukrot, olvasztott margarint és a sót ezután a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát letakarva 30'-ig pihentettem. Gyúródeszkán a tésztát 6 részre vettem és egyenként zsemlének formáltam amiket margarinnal kikent tepsibe raktam.( A recept úgy írja hogy keresztbe kell vágni a zsemléket , nekem még régebben férjuram hajtogatott egy erre használt eszközt, ezt nyomtam bele ) Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem 😋
3 megjegyzés:
De szépek lettek, finom reggelitek volt 😀.
A házilag készített pékárúnál nincs finomabb. :)
És milyen ügyes férjed van, hogy ilyen eszközöket is tud gyártani. :)
Katalin köszönöm!
Okki gyakran tapasztaltam már én is hogy sokkal jobb és tartósabb. Férjuram csak átalakított erre a célra egy egészen másra használt eszközt de köszönöm egyébként ügyes tud lenni ha akar:)
Megjegyzés küldése