2021. január 20., szerda

Sült csirkecomb káposztaágyon

 Hetilap receptjét teszteltem  kis változtatással 😉


Hozzávalók: 2 db csirkecomb, 60 dkg savanyú káposzta, őrölt bors, só, 6 dkg húsos szalonna, 1 db vöröshagyma.

🐓

Elkészítése:  Húst megtisztítottam sóval és borssal bedörzsöltem. Káposztát  kicsit apróbbra vágtam . Szalonnát apró kockákra vágtam és zsírjára sütöttem amibe beletettem a felaprított vöröshagymát és együtt dinszteltem, ezután belekevertem a káposztát amit kicsit sóval és borssal ízesítettem  ezután átforgattam az egészet. Jénai tálba öntöttem a káposztát elegyengettem erre pakoltam rá a combokat. Alufóliával letakartam és sütőbe tettem ahol 200 C fokon 40 '-ig sütöttem ezután a fóliát levettem és még 10'-ig hagytam sülni.😋

Jó étvágyat kívánok!

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ebédetek volt, nagyon guszta! Én is pont a hétvégén sütöttem csirkecombot, és szintén savanyú káposztával, csak nálam a káposzta nem hús alatt volt, hanem a csirke bőre alatt 😋

Éva írta...

Katalin köszi valóban nagyon finom volt és kettőnknek két napra elegendőnek bizonyult sőt:-)) Finom lehetett úgy elkészítve a tiétek is még nem próbáltam azt sem!

Tiffanylda írta...

Éva: nekem is van egy hasonló receptem, nagyon szeretjük! Káposzta mindig jöhet!;)

Okki írta...

Most jövök Katalintól, és épp csodáltam az ő savanyú káposztás csirkecombját, és lám, nálad is hasonló készült, csak egy kicsit másképp. Nagyon guszta!
Azt hiszem én is valami hasonlót fogok készíteni a hétvégére, most nagyon megkívántam. :)

horimarika írta...

Káposzta és csirkecomb!!! Imádom mindkettőt! Nagyon szép és biztos finom is...

Éva írta...

Tiffanylda akkor már neked nem újdonság, káposztát mi is nagyon szeretjük de így most készítettem először, de nem utoljára abban biztos vagyok!
Okki köszi, érdemes elkészíteni mert nagyon finom!
horimarika köszi, finom így együtt és könnyen elkészíthető!

Ani írta...

Nagyon egészséges így. Nincs benne sok szénhidrát es finom is. Gratula.

Éva írta...

Ani köszönöm !