Hozzávalók: tészta:30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája, 1 ek cukor, csipet só, 1 ek. olaj, kb. 1,5 dl tej dagasztáshoz, töltelék: 5 dkg margarin, 1,5 ek. kakaópor, 1,5 ek. porcukor, csipet őrölt fahéj, tészta tetejét: sülés közben kevés vaníliás cukros tejjel megöntözni
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és a langyos tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítva a tésztát négyszögletesre ujjnyi vastagra kinyújtottam megkentem olvasztott margarin felével és rászórtam egyenletesen a cukor-kakaópor és fahéj keverékét . Feltekertem a tésztát és 1,5 cm vastag szeletekre vágtam és zsírral kikent tepsibe pakoltam egymáshoz közel kanállal a tésztát tetejét meglocsoltam az olvasztott margarin másik felével és betettem a hideg sütőbe. Bekapcsoltam a sütőt 180 C fokra és negyed órát sütöttem. Közben kevés langyos tejbe tettem 3 tk cukrot és 2 tk. vaníliacukrot összekevertem kivettem a sütőből a tésztát és meglocsoltam ezzel a keverékkel majd visszatettem további negyed órát sülni.😋
Jó étvágyat kívánok!
2 megjegyzés:
Finom hétvégi édesség!
Katalin köszi finom volt de ezt most kivételesen egy régebben elkészült süteménynek a bejegyzése:)
Megjegyzés küldése