Hozzávalók: 20 dkg vaj/margarin, 10 dkg cukor, 1 db tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg finom szemű zabpehely, 5 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.( Most csak a leírt mennyiség feléből készítettem amiből 21 db lett )
🍪
Elkészítése: A lágy margarint a cukorral kikevertem hozzátettem a tojást és a többi hozzávalókat jól összegyúrtam /apróra tördelt csokit a végén dolgoztam a masszába. Nedves kézzel diónyi golyókat formáltam a masszából és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol tenyeremmel koronggá lapítottam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem😋 (Csak a fotó kedvéért szórtam rá kókuszreszeléket!)
📌Azt írja az újság hogy fémdobozba tárolva hetekig eltartható:) Gondolom csak akkor ha nem sűrűn emelgetjük a doboz tetejét😀
Jó étvágyat !
4 megjegyzés:
Finom rágcsálni valót sütöttél! Hetek múlva biztos üres lesz már a doboz, ha csak nem sütsz újabb adagot 😄😋
Katalin szerintem pár nap és üres lesz hétvégén jönnek a gyerekek, köszi:)
Nagyon szépek, erre minden kekszet guríthatsz! 😀
teller-cake köszi, legközelebb gondolok rátok😀
Megjegyzés küldése