Kis változtatással készítettem a krémsajt nálam házi volt, és vaj helyett margarint használtam😉
Hozzávalók: 10 dkg házi natúr krémsajt, 10 dkg vaj helyett margarin, 1 csipet só, 2 evőkanál cukor, 23-25 dkg liszt, lekvár, tészta kenésére :tojás
🍂
Elkészítése: Előző nap a házi krémsajtot előkészítettem, másnap a tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit kis időre kb. 10'-re hűtőbe tettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam kör alakra majd megkentem a lekvárral és feldaraboltam cikkekre. Egyesével feltekertem ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és felvert tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
De helyes kifliket sütöttél! Nagyon jól néznek ki, finom lehettek a házi lekvárral. Mert gondolom azzal készültek 😊.
Köszi Katalin már a télire szánt lekváromból használtam finom volt:)
Nem bonyolult - szeretem az ilyent. Van szilvalekvárom is ki fogom próbálni.
Szép kiflik, ráadásul szilvalekvárosak- nálam ez nagy előnynek számít! :-)
aranyos fodorka könnyen elkészíthető sok sikert, váljon egészségedre!
Gerdi köszi, a szilvalekvár nekem is egyik kedvencem:)
Megjegyzés küldése